Srebrno jezero je veštačko jezero nastalo na desnoj obali Dunava. Srebrno jezero predstavlja nekadašnji rečni rukavac Dunava, koji je danas zatvoren dvema branama. Nalazi se na području Braničevskog okruga u istočnoj Srbiji. Udaljeno je svega 2 kilometra od Velikog Gradišta.

Srebrno jezero predstavlja jednu od turistički najpopularnijih destinacija u Srbiji. Ubrazan razvoj turističke ponude uticao je da ovaj prostor razvije mnogorbojne sadržaje i atrakcije, koji uspevaju da odgovore na zahteve turista različitih želja i mogućnosti. Srebrno jezero nudi uređene plaže i brižljivo održavanu vodenu površinu za kupanje, brojne kafiće u njihovoj blizini, sadržaje za decu i odlične smeštajne jedinice. Predstavljamo vam sve najvažnije informacije o Srebrnom jezeru i njegovoj turističkoj ponudi.

Karakteristike Srebrnog jezera

Srebrno jezero ima nepravilan oblik luka i zauzima površinu od 4 kilometra kvadratna. Maksimalna dužina jezera dostiže 14 kilometara, dok je prosečna širina jezera oko 300 metara. Jezero se nalazi na nadmorskoj visini od 70 metara i njegova prosečna dubina je 8 metara.

O popularnosti jezera dovoljno govori informacija, da je jezero u prošlosti reklamirano kao „srpsko more“.

Uređene plaže kao na moru, čista voda i netaknuta priroda zaista pružaju nestvaran osećaj tokom boravka na Srebrnom jezeru.

Voda u ovom jezeru je veoma čista, zahvaljujući filtraciji kroz mnogo peščanih dina. Jezero je bogato ribom, a najviše ima amura, šarana, soma, štuke i smuđa.